Regelmatig zie ik reclame uitingen voorbij komen waarvan ik denk dat ze beter kunnen. Vanaf nu ga ik mijn mening hierover ventileren op mijn blog. Met vandaag in de hoofdrol de Sponsor Bingo Loterij.

De Sponsor Bingo Loterij speelt eindelijk in op de behoefte van Nederlanders om in vereniging vorm mee te doen. Nu al kopen veel collega’s, voetbalclubs, buren of familieleden samen een straat loten om de kans op een prijs te vergroten en dit kan tegenwoordig in officiĆ«le vorm. Bij zo’n nieuwe loterij hoort natuurlijk ook een grote televisie reclame campagne en deze ziet er als volgt uit:

Als ik zoiets zie denk ik meteen dat kan beter! De reclame oogt erg goedkoop en gemakkelijk. Het erachter zal zoiets geweest zijn als: Een before and after. Eerst 1 persoon laten juichen en later diezelfde persoon laten juichen met 4 vrienden. Maar door het vaste camera standpunt ziet het er te simpel uit.

Ik denk dat het al een stuk beter was geweest als het juich gedeelte zich in slowmotion afspeelde, zoals je bij voetbalwedstrijden vaak ziet. Voor het dramatisch effect voeg je wat popcorn, chips en dranken toe die in slowmotion door de lucht vliegen en laat je de hoofdwinnaar uitdagend juichen naar zijn sip ogende vrienden. Om het geheel af te maken speel je het geluid er in slowmotion bij af. Een soortgelijk iets herhaal je door ze tezamen te laten juichen bij het tweede win moment. Zo kan je naar mijn mening deze reclame, met minimale middelen, een stuk beter maken.

Reageer: