Gebruiksvriendelijkheid is gigantisch belangrijk voor een website. Als gebruikers de informatie niet snel genoeg kunnen vinden op jouw website, dan zoeken ze deze wel op een andere website. Een algemene regel binnen gebruiksvriendelijkheid is: doen wat de gebruiker verwacht.

1. Doe het logo linksboven, het menu daarnaast of eronder
Het logo linksboven in de hoek, het menu ernaast of eronder. Zorg er ook voor dat het logo klikbaar is en de gebruiker terug brengt naar de homepagina.Header menu zoekbalk webdesign usability
2. Voeg een zoekbalk links of rechtsboven in toe
Indien je genoeg content hebt op je website, is het wenselijk een zoekbalk toe te voegen. Zorg er ook toe dat het woord ‘zoeken’ in het balkje staat, zodat men begrijpt waar de balk voor dient.

3. Altijd een naam, logo of tagline bovenaan je homepagina
Als je geen Apple, Coca Cola of een ander belachelijk wereldwijd bekend merk bent, is het wenselijk om je tegenover onbekende bezoekers te identificeren.

4. Zorg ervoor dat contactinformatie of een contactformulier goed te vinden is
De contactinformatie is 1 van de belangrijkste features van je website. Zet deze op een prominente plek in de pagina en maak een aparte contact pagina aan.

5. Zorg dat je niet teveel menu-items hebt
De algemene regel voor het hoofdmenu is 7 plus of min 2. Meer opties in het menu zullen ervoor zorgen dat gebruikers moeilijker een keuze kunnen maken en sneller afhaken.

6. Laat links en knoppen feedback geven als gebruikers eroverheen gaan en klikken
Een simpele kleurverandering kan ervoor zorgen dat gebruikers sneller een knop indrukken. Het maakt de algemene navigatie ook duidelijker en gebruiksvriendelijker.

7. Zorg dat links duidelijk uit de tekst springen
Dit doe je door links een afwijkende kleur te geven van de rest van de tekst. Hierdoor vallen ze meer op en zullen gebruikers deze makkelijker vinden.

8. Hou je website consistent
Ga de gebruiker niet onnodig verrassen met een veranderende lay-out, link kleuren en menu items.

9. Hou formulieren kort en makkelijk om in te vullen
Ga niet om onnodige informatie vragen en doe bijvoorbeeld de voor en achternaam in 1 venster.

Breadcrumbs navigatie wordpress webdesign

10.  Zorg dat de gebruiker weet waar hij/zij zich bevindt binnen je website
Voeg breadcrumbs toe en zorg dat je menu een actieve staat heeft en zo aangeeft waar de gebruiker zich bevindt.

11. Gebruik geen splash pagina’s
Gebruik, als je website uit meer dan 1 pagina bestaat, geen splashpaginas. Hoe mooi je splashpagina ook is, niemand zit erop te wachten en het zal voor meer afhakers zorgen.

12. Zorg voor veel afbeeldingen, korte zinnen en korte alinea’s
Mensen houden niet van lezen. Lange regels zullen mensen ontmoedigen je text te lezen en er uiteindelijk voor zorgen dat mensen afhaken. Voor lange alinea’s geldt hetzelfde. Hou het gemiddelde aantal woorden per regel op minder dan 12, maar meer dan 7 en zorg voor een grote regelafstand.

permalinks web usability

13. Zorg voor heldere permalinks
Permalinks verduidelijken niet alleen waar de gebruiker zich bevind, het zorgt er ook voor dat gebruikers deze informatie makkelijker kunnen delen met medegebruikers.

Reageer: